Duális képzés a gépészmérnöki mesterszakon

2018. februárjától a gépészmérnöki alapszak mellett a gépészmérnöki mesterszak is elérhető jelentkezőink számára duális képzési formában.

A képzés duális jellege abból adódik, hogy a gyakorlati oktatás a Debreceni Egyetem Műszaki Karán kívül – a képzési idő felében – Partnervállalatainknál történik. A duális hallgató a szorgalmi időszakot a „hagyományos” nappali munkarendű hallgatóval együtt végzi a felsőoktatási intézménynél (intézményi szakasz). Ezt követően (december-január és május-július hónapokban, illetve augusztus egy részében, tehát a vizsgaidőszak és a tanulmányi szünidő alatt) vesz részt a vállalati oktatáson és gyakorlaton. A hallgatók a tanulmányok ideje alatt hallgatói munkavállalói státuszban vannak, és fizetést kapnak.

A duális képzés egyik alapelve szerint a hallgatónak a duális formában folytatott teljes mesterképzési időszak alatt, legkésőbb a 2. félévtől munkavégzésre irányuló szerződéses jogviszonyba kell kerülnie a partnerszervezettel, tavaszi félévben február 28-ig, őszi félévben szeptember 30-ig kell megkötni a munkaszerződést.

A Gépészmérnöki Tanszéken Dr. Mankovits Tamás és Kalmárné Sitku Szandra (szandra.sitku@eng.unideb.hu) tud tájékoztatást adni a duális mesterképzés részleteivel kapcsolatban.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar duális partnerei a gépészmérnöki mesterszakon:

A Műszaki Kar duális képzésében együttműködő ipari partnerek a régió legkiválóbb vállalati közé tartoznak, így a náluk megszerzett gyakorlati tapasztalat jelentős versenyelőnyt jelent a duális rendszerben végzettek számára. 

További hasznos információkról itt tudsz olvasni: Oktatási hivatal- Duális képzés- Hasznos információk
A duális diplomával kapcsolatos kérdésekre itt találod a választ: Duális diploma- kérdések és válaszok

Ha mégsem találnál meg minden választ a kérdéseidre, keress minket bizalommal!

Legutóbbi frissítés: 2024. 07. 10. 10:22