Tantárgyelismerés

Az eljárás lefolytatását a tantárgyelismerési kérelem kitöltésével lehet kezdeményezni a Tanulmányi Osztály 101-es irodájába történő benyújtással. Határidő: a szorgalmi időszak 1. hetének végéig. A Tanulmányi Osztály adja át a dokumentumot a kérelemben érintett tanszékek számára, ahol a tárgyfelelős dönt a tantárgy beszámításának lehetőségéről. Miután minden elismertetni kívánt tárgyat aláírtak a tanszékek, a nyomtatványt a tanszéki KAB felelős, majd a KAB elnök jegyzi ellen.

A tárgyelismerési kérelmeket a KTB (Kari Tanulmányi Bizottság) bírálja el, a döntésről a Tanulmányi Osztály értesíti ki a hallgatót.
Az elismert tárgyakat NEM célszerű felvenni, mert egyrészt foglalják a helyet azok elől, akik ténylegesen jelentkeznének az adott kurzusra, másrészt az oktató nem látja a beírt felmentést, így a félév végén meg fogja tagadni az aláírást és a jegyet. Az ebből adódó nem teljesített kreditekért és a kreditenként 1500Ft-os különeljárási díj miatt nem vállal felelősséget a Tanulmányi Osztály!

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 09. 05. 14:59