DE GMT Racing Team

A Debreceni Egyetem Műszaki Karának Gépészmérnöki Tanszéke 2008-tól folyamatosan gondozza a különböző hallgatók által megvalósított alternatív meghajtást célzó járműfejlesztési projekteket. Ezeken rendszerint a hallgatóink kiváló eredményeket érnek el, a sajtó ezekről folyamatosan beszámol. Az idén megrendezett MVM Energia Futamon például az épített versenyjármű kategóriában I. helyezést értünk el, megelőzve a többi műszaki felsőoktatási intézmény csapatát.

Eddig a különböző járműfejlesztések egy-egy oktató köré csoportosult hallgatói teamhez tartoztak.

2015-ben a Tanszékünk stratégiai döntést hozott, miszerint ezeket a tehetséggondozó műhelyeket összevonja és egy csapatként (DE GMT Racing Team) működteti a továbbiakban. Ennek a működését pedig egy „vállalat” mintájára valósítjuk meg, hogy a munkában részt vevő hallgatók még gyakorlatorientáltabb közegben tudjanak dolgozni.

A többéves tapasztalatainkra alapozva a jövőben továbbra is célként tűzzük ki a meglévő járműveink továbbfejlesztését és versenyeztetését, valamint új járművek kifejlesztését és megépítését kiterjesztve a Formula Student, Shell Eco Maraton és BOSCH Go-Kart versenyekre is.

A mi csapatunk azért egyedülálló a hazai palettán, mivel jelenleg a 28 hallgató mellett 8 oktató is részt vesz a munkában, ezzel valódi tehetséggondozó műhelyt tudunk megteremteni, ami egyértelműen a hallgatóink kompetenciafejlesztésére irányul.

 

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 09. 05. 15:00