HALLGATÓBARÁT EGYETEM

Debreceni diáknak jó lenni! Amellett, hogy magas szintű képzésben, modern infrastrukturális közegben elismert szakemberektől tanulhatnak a fiatalok, a széles képzési kínálatnak köszönhetően különböző szakos hallgatók együtt alakíthatják jövőjöket!

Rengeteg ösztöndíj-lehetőség van, külföldi és hazai egyaránt. A legtehetségesebbek számára tehetséggondozó programot működtet az intézmény, sport és művészeti ösztöndíjjal jutalmazza a tanuláson kívül is jól teljesítő diákjait. Hallgatóinknak a különböző nemzetközi csereprogramoknak köszönhetően lehetősége van külföldi tapasztalatszerzésre és hazai cégeknél eltöltött gyakornoki programban való részvételre, ennek köszönhetően pedig gyakorlati tudásra szert tenni.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata az egyetem hallgatóinak érdekképviseleti, érdekvédelmi szervezete. A doktori képzésben részt vevők érdekeit a Doktorandusz Önkormányzat képviseli. Talán cseppet sem túlzás azt állítani, hogy Debrecenben működik az ország egyik legerősebb hallgatói érdekvédelmi szervezete. Az országos hallgatói szervezetek vezetői között rendszeresen találunk debreceni hallgatót.

Intézményünk fontos célnak tekinti az adminisztráció minden területén az elektronikus ügyintézés bevezetését. Az elmúlt években az e-tananyagfejlesztések köre jelentősen bővült. A DE Könyvtára saját digitális könyvtárat is épít, valamint üzemelteti az egyetem digitális archívumát a DEA-t (Debreceni Egyetem elektronikus Archívuma). Ebbe minden a Debreceni Egyetemen születő tudományos munka és hallgatói dolgozatot feltöltenek, elősegítve az egyetem tudományos teljesítmények széles körű megismertetését.

A Debreceni Egyetem a tanulás mellett a hallgatók számára minden lehetőséget biztosítani kíván ahhoz, hogy kulturált környezetben, színvonalas programokon szórakozhassanak a hallgatói, amelyet a feltöltődés, kikapcsolódás eszközének tekint. Számtalan régi és új hallgatói szórakozóhely és programok várják diákjainkat.

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 09. 05. 14:59