MATLAB a gyakorlatban

2024. április 11-én Dr. Kiss Ákos Koppány Interakció a MATLAB-bal: Objektum detektálás a számítógépünk kameráján keresztül c. előadást tartott az Informatikai Kar és a Műszaki Kar oktatói és hallgatói számára.

2020. április óta a Matlab-Simulink szoftvercsalád a Debreceni Egyetem valamennyi polgára számára jogtisztán elérhető a DE portálon keresztül. Az oldalon több hasznos oktatási segédlet is megtalálható, amelyek bemutatásával kezdte az előadását Koppány.

De mire is jó a MATLAB? Numerikus számítások elvégzésére alkalmas speciális programrendszer és egyben programozási nyelv amelyet a MathWorks fejleszt. A programrendszer képes mátrix számítások elvégzésére, függvények és adatok ábrázolására, algoritmusok implementációjára és felhasználói interfészek kialakítására.

A MATLAB előadás nemcsak gondolatébresztőnek bizonyult, hanem bemutatta, hogy miként lehet könnyedén létrehozni olyan MATLAB-os mikro alkalmazást, amellyel a számítógép vagy mobil kamerán keresztül bármilyen objektumot felismertethetünk egy ipari folyamatelemzés automatizálása céljából.

Bízunk benne, hogy a hallgatóság számára is közelebb került a MATLAB gyakorlatias oldala és a jövőben még jobban kiaknázzák a MATLAB-ban rejlő lehetőségeket!

Legutóbbi frissítés: 2024. 04. 19. 17:31