Budapesti öntészeti üzemlátogatásokon járt az anyagtechnológiai specializációnk

2024. április 12-én a gépészmérnöki szak anyagtechnológiai specializáció hallgatói Budapesten két üzemlátogatáson vettek részt Gábora András és Dr. Pálinkás Sándor kísérőtanárok vezetésével.

Tanulmányi útjuk során lehetőségük nyílt két öntészettel foglalkozó vállalathoz ellátogatni. Az első a Weiss Manfréd Vasművek Kft. öntészeti üzemének bejárása volt, ahol több tonnás vasöntvények gyártását ismertették és a hallgatói-oktatói csoport testközelből láthatta, hogy egy kohászati üzem milyen eljárással készíti az ipari területre szánt termékét. A második üzemlátogatás a FÉMALK Zrt. – Fémöntészeti és Alkatrészgyártó Zrt. csepeli telephelyén történt, ahol az autóipari beszállítóknak termelő vállalat jelentős szakember apparátusa nyomásos öntészeti eljárással készíti a változatos geometriájú alumínium öntvényeket. A korszerű technológiával gyártott alkatrészeket naprakész diagnosztikai eljárásokkal is ellenőrzik. 
Az üzemlátogatások lehetőségét nagyon szépen köszönjük a vállalatoknak és reméljük, hogy az első látogatás hagyományteremtőnek bizonyul!

 

Legutóbbi frissítés: 2024. 04. 16. 19:36