Szakest

III. Schaeffler Gépészmérnöki Szakest 2019

2019. április 24-én került megrendezésre a III. Schaeffler Gépészmérnöki Szakest a Lovarda Kulturális és Konferencia Központban, amelyen 250 gépészmérnök hallgató, oktató (Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tsz., Gépészmérnöki Tsz.), FAG szakember és meghívott vett részt.

Szabó Péter (a Schaeffler csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője), Mikóssy Ferenc (Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke), valamint Dr. Mankovits Tamás (DE MK Gépészmérnöki Tanszék tanszékvezetője) köszöntőtte a vendégeket. A megnyitó részeként a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának SONUS Ütőegyüttese és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes pezsdítette fel a hangulatot. Az ünnepi vacsora végeztével a színpadra lépett a szarkasztikus fekete humor képviselője, a Gépészmérnöki Tanszék stand-uposa, Fekete-Szűcs Dániel, kinek műsorától szem nem maradt szárazon. A szakesten az Animal Cannibals fokozta a hangulatot műsorával, melyet a megszokott diák-tanár vetélkedők színesítettek.
Nem maradhatott el indén sem a szakest korsók méltó felavatása a szakest ilatlával, Gábora András főzőmester segedelmével. Az ital mellé pedig mennyei pralinés csokitorta is járt, hiszen megünnepeltük a Schaeffler csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. fennállásának 20 éves évfordulóját. Éjfél környékén kihúztuk a tombola nyerteseit, hogy önfeledten folytatódhasson a mulatozás a Csábeat zenekar jóvoltából a hajnali 2 órás zárásig.
    
Rövid hivatalos beszámoló az eseményről

Ezúton is hálásan köszönjük a támogatóknak (a Scaeffler csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft., DE MK Hallgatói Önkormányzat és DE Műszaki Kar) és a Szervezőknek azt a sok-sok munkát, amelyet a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében tettek!

Szervezők: Máthé Zsófia (FAG), Csonkáné Dóró Lilla, Sitku Szandra, Dr. Fazekas Lajos, Lemperger László, Vasadi Mihály, Békési Zsolt, Gábora András, Géresi Zoltán Gergő

Az este folyamán a képeket Mikolai Márk készítette: képgaléria

 

II. Schaeffler Gépészmérnöki Szakest 2018

Teltházas volt a II. Schaeffler Gépészmérnöki Szakest

2018. április 19-én került megrendezésre a II. Schaeffler Gépészmérnöki Szakest, amelyen 150 gépészmérnök hallgató, oktató (Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tsz., Gépészmérnöki Tsz.), FAG szakember és meghívott vett részt.

Ezúton is hálásan köszönöm a támogatóknak (FAG Magyarország Ipari Kft., DE MK Hallgatói Önkormányzat és DE Műszaki Kar) és a Szervezőknek azt a sok-sok munkát amelyet a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében tettek!

  • Szervezők: Csonkáné Dóró Lilla, Sitku Szandra, Kovács Dorina, Dr. Fazekas Lajos, Lemperger László, Dári Zoltán, Vasadi Mihály, Szabó Dániel

A FAG Magyarország Ipari Kft. és a DE MK Gépészmérnöki Tanszéke minden évben közös egyetértésben elismer egy oktatót, aki sokat tesz a debreceni gépészmérnök képzésért és ezzel párhuzamosan fejleszti a szakmai kapcsolatot a FAG Magyarország Ipari Kft. és a DE MK Gépészmérnöki Tanszék között. Tavaly Dr. Fazekas Lajost ismertük el, idén pedig Lente Csaba címzetes egyetemi docens kapta az elismerést! Ezúton is gratulálunk neki!

A fényképeket Mikolai Márk volt hallgatónk készítette!

 

I. Schaeffler Gépészmérnöki Szakest 2017

A Műszaki Kar és a FAG között további együttműködés született a napokban.

A Műszaki Kar és az FAG további együttműködéséről, szakmai programokról, valamint egy közös laboratórium létrehozásáról is szó volt az I. Schaeffler Gépészmérnöki Szakesten. 

A Szakestet hagyományteremtő szándékkal rendeztek meg. Az egyetem és a Schaeffler-csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. szoros kapcsolatát mutatja, hogy a cég szellemi munkakörben tevékenykedő munkatársainak 52%-a a Debreceni Egyetem Műszaki Karán végzett, illetve a 12 fős topmenedzsmentből 9 fő szintén a kar hallgatója volt. A február 24-ei rendezvényen a mintegy 130 egyetemi hallgató és oktató mellett az FAG vezetői és munkatársai is részt vettek.

A szakesten Dúll Sándor nyugalmazott főiskolai docens jóvoltából az érdeklődők megismerhették a debreceni gépészmérnökképzés több mint 50 éves történetét, Mankovits Tamás, a Gépészmérnöki Tanszék vezetője előadásában pedig tanszék jövőbeni terveiről beszélt.

Szabó Péter, az FAG ügyvezetője előadásában kiemelte, hogy a következő időszak fontos lépése lesz, a Schaeffler Laboratórium kialakítása a Gépészmérnöki Tanszéken. Hozzátette: a vállalat a következő években is névadó támogatója lesz a Gépészmérnöki Szakestnek, amelyen minden évben díjaznak egy hallgatót és egy oktatót.

Az idei év első FAG díjazottja a kapcsolatok ápolásáért, az együttműködés támogatásáért Fazekas Lajos főiskolai tanár lett, aki a Gépészmérnöki Tanszéken nyújtott kiemelkedő teljesítményéért tanszéki elismerést is átvehetett.

Az I. Schaeffler Gépészmérnöki Szakest műsorát zenés, táncos programok színesítették, többek között felléptek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar rézfúvósai, valamint a Hajdú Táncegyüttes tagjai is.

 


        

        

Legutóbbi frissítés: 2023. 09. 05. 15:00