Szilárdságtani feladatok végeselemes vizsgálata II.

Tárgy oktatója

HURI DÁVID - tanársegéd, Debreceni Egyetem Műszaki Kar, Gépészmérnöki Tanszék

DR. MANKOVITS TAMÁS - tanszékvezető egyetemi docens, Debreceni Egyetem Műszaki Kar, Gépészmérnöki Tanszék

Félév: II. félév; Kontakt óraszám: 15 óra; Számonkérés: évközi jegy

Tárgyleírás

A tantárgy az előtanulmányi feltételeknél megadott tantárgy keretében megszerzett ismeretekre épül és komplexebb, valóságban előfordult esetekre fókuszál. A tantárgy célja a végeselem-módszer gyakorlati alkalmazásának elsajátítása. A feladatok számítási eredményeinek összevetése analitikus számítás vagy kísérleti vizsgálatok eredményével.

Szakirodalom

  • Mankovits T., Huri D.: Modellezés és szimuláció (A lineáris rugalmasságtan és a végeselem-módszer), Debreceni Egyetem, Debrecen, 2015. (elektronikus jegyzet)
  • Kovács Á., Moharos I., Oldal I., Szekrényes A.: Végeselem-módszer, Typotex Ki-adó, Budapest, 2011. (elektronikus jegyzet)
  • Égert J., Keppler I.: A végeselem módszer mechanikai alapjai, Universitas-Győr Non-profit Kft., Győr, 2007.
  • Szabó T.: Alkalmazott mechanika – Végeselem-módszer alkalmazásai, Miskolci Egye-tem, Miskolc, 2003.

Oktatás helyszíne

Debreceni Egyetem Műszaki Kar

Frissítés dátuma: 2019.12.18.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.