OKTATÁSI PARTNERKAPCSOLAT

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán a gépészmérnöki képzés több évtizedes múltra tekint vissza, így a Debrecenben gépészmérnökként végzettek ma a régió munkáltatóinak meghatározó szakemberei. Valljuk, hogy képzési palettánk kialakítása és fejlesztése a régió ipari szereplőivel közös feladatunk és érdekünk!

A magyar nyelvű gépészmérnöki alapszakot partnervállalatainkkal együtt duális képzési formában is elindítottuk a 2015/2016-os tanévtől, amely azóta is nagy népszerűségnek örvend mind a hallgatóink, mind a növekvő partnervállalati hálózatunk körében. 
A jelentkezők számára a gépészmérnöki mesterképzés 2017. februárjától, ágazati igényeken alapulva termeléstámogató specializációval, nappali és levelező tagozaton, magyar és angol oktatási nyelven kerül meghirdetésre minden félévben. 2018. februárjától pedig duális képzési formában is elérhetővé tettük a magyar nyelvű nappali képzést hallgatóink és a vállalatok számára.

Az alapszak és mesterszak tanterve szerint a hallgatóink szakdolgozatot és diplomamunkát vállalati témában is írhatnak, illetve kötelező 4 hetes (160 órás), illetve 6 hetes (240 órás) szakmai gyakorlaton kell részt venniük tapasztalatszerzés céljából.

2019. februárjától a tanszék gondozásában a gépészet számos területét lefedő, 2 féléves, levelező rendszerű gyakorlatorientált szakirányú továbbképzéseket (szakmérnök/szakember) indítottunk el munkaerő-piaci igények szerint. A képzéseket a régió meghatározó szereplőivel közösen dolgoztuk ki, amelyek oktatásában jelentős szerepet vállalnak azok vezető mérnökei is. Az oktatás fő helyszíne a Debreceni Egyetem Gépészmérnöki Tanszék korszerűen felszerelt laborjai, a magas elméleti és gyakorlati képzési színvonalát biztosítva.

Kapcsolódjon be Ön is a jövő szakembereinek képzésébe, hogy fenntartható legyen a régió dinamikus növekedése!

Frissítés dátuma: 2023.02.14.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.