Szakest

II. Schaeffler Gépészmérnöki Szakest 2018

 

Teltházas volt a II. Schaeffler Gépészmérnöki Szakest

2018. április 19-én került megrendezésre a II. Schaeffler Gépészmérnöki Szakest, amelyen 150 gépészmérnök hallgató, oktató (Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tsz., Gépészmérnöki Tsz.), FAG szakember és meghívott vett részt.

Ezúton is hálásan köszönöm a támogatóknak (FAG Magyarország Ipari Kft., DE MK Hallgatói Önkormányzat és DE Műszaki Kar) és a Szervezőknek azt a sok-sok munkát amelyet a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében tettek!

  • Szervezők: Csonkáné Dóró Lilla, Sitku Szandra, Kovács Dorina, Dr. Fazekas Lajos, Lemperger László, Dári Zoltán, Vasadi Mihály, Szabó Dániel

A FAG Magyarország Ipari Kft. és a DE MK Gépészmérnöki Tanszéke minden évben közös egyetértésben elismer egy oktatót, aki sokat tesz a debreceni gépészmérnök képzésért és ezzel párhuzamosan fejleszti a szakmai kapcsolatot a FAG Magyarország Ipari Kft. és a DE MK Gépészmérnöki Tanszék között. Tavaly Dr. Fazekas Lajost ismertük el, idén pedig Lente Csaba címzetes egyetemi docens kapta az elismerést! Ezúton is gratulálunk neki!

A fényképeket Mikolai Márk volt hallgatónk készítette!

 

I. Schaeffler Gépészmérnöki Szakest 2017

 

A Műszaki Kar és a FAG között további együttműködés született a napokban.

A Műszaki Kar és az FAG további együttműködéséről, szakmai programokról, valamint egy közös laboratórium létrehozásáról is szó volt az I. Schaeffler Gépészmérnöki Szakesten. 

A Szakestet hagyományteremtő szándékkal rendeztek meg. Az egyetem és a Schaeffler-csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. szoros kapcsolatát mutatja, hogy a cég szellemi munkakörben tevékenykedő munkatársainak 52%-a a Debreceni Egyetem Műszaki Karán végzett, illetve a 12 fős topmenedzsmentből 9 fő szintén a kar hallgatója volt. A február 24-ei rendezvényen a mintegy 130 egyetemi hallgató és oktató mellett az FAG vezetői és munkatársai is részt vettek.

A szakesten Dúll Sándor nyugalmazott főiskolai docens jóvoltából az érdeklődők megismerhették a debreceni gépészmérnökképzés több mint 50 éves történetét, Mankovits Tamás, a Gépészmérnöki Tanszék vezetője előadásában pedig tanszék jövőbeni terveiről beszélt.

Szabó Péter, az FAG ügyvezetője előadásában kiemelte, hogy a következő időszak fontos lépése lesz, a Schaeffler Laboratórium kialakítása a Gépészmérnöki Tanszéken. Hozzátette: a vállalat a következő években is névadó támogatója lesz a Gépészmérnöki Szakestnek, amelyen minden évben díjaznak egy hallgatót és egy oktatót.

Az idei év első FAG díjazottja a kapcsolatok ápolásáért, az együttműködés támogatásáért Fazekas Lajos főiskolai tanár lett, aki a Gépészmérnöki Tanszéken nyújtott kiemelkedő teljesítményéért tanszéki elismerést is átvehetett.

Az I. Schaeffler Gépészmérnöki Szakest műsorát zenés, táncos programok színesítették, többek között felléptek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar rézfúvósai, valamint a Hajdú Táncegyüttes tagjai is.

 

        

        

Frissítés dátuma: 2018.10.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ