Duális képzés a gépészmérnöki alapszakon

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán a gépészmérnöki képzés több évtizedes múltra tekint vissza, így a Debrecenben gépészmérnökként végzettek ma a régió iparvállalatainak meghatározó szakemberei. A gépészmérnöki alapszakot duális képzési formában is elindítottuk a 2015/16 tanévtől, amely azóta is nagy népszerűségnek örvend.

A képzés duális jellege abból adódik, hogy a gyakorlati oktatás a Műszaki Karon kívül – a képzési idő felében – Partnervállalatainknál történik. A duális hallgató a szorgalmi időszakot a „hagyományos” nappali munkarendű hallgatóval együtt végzi a felsőoktatási intézménynél (intézményi szakasz). Ezt követően (december-január és május-július hónapokban, illetve augusztus egy részében, tehát a vizsgaidőszak és a tanulmányi szünidő alatt) vesz részt a vállalati oktatáson és gyakorlaton. A hallgatók a tanulmányok ideje alatt hallgatói munkavállalói státuszban vannak, és fizetést kapnak.

A gépészmérnöki alapszakon 2020. szeptemberétől az alábbi specializációkon lehet duális formában tanulni:

  • járműipari folyamattervező specializáció 
  • üzemeltető-karbantartó specializáció 

Továbbá a 2019/2020. tanévben kezdett tanulmányok, a képzés 3. félévétől is folytathatók duális formában, ezesetben a munkaszerződést a vállalattal 2020.09.31-ig kell megkötni!

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar duális partnerei a gépészmérnöki alapszakon (a partnervállalatokról részletesen a duális partnervállaltok alapszakon menüpontban tájékozódhat):

 

 

  • Szeretnél 3,5 év alatt felkészült és gyakorlati tapasztattal rendelkező gépészmérnök lenni?
  • Szeretnél egy sikeres vállalat csapatához tartozni már egyetemistaként is?
  • Szeretnéd, ha nem csak az iskolapadban kellene ülnöd, hanem olyan körülmények között is tanulhatnád a szakmát, amilyenek majd mérnökként is várnak?
  • Szeretnéd, ha rögtön a végzés után a legjobb vállalatokhoz mehetnél dolgozni az általuk biztosított magasabb fizetésért?
  • Szeretnéd, ha már a tanulmányaid alatt is kapnál fizetést?

Akkor válaszd a Debreceni Egyetem Műszaki Karának gépészmérnöki alapszakát és tanulj duális képzési formában 2020. szeptemberétől!

2015-ben 19 fő, 2016-ban 15 fő, 2017-ben 21 fő, 2018-ban 15 fő gépészmérnök hallgató kezdte el tanulmányait duális formában a Debreceni Egyetem Műszaki Kar gépészmérnöki alapszakán.

 

Frissítés dátuma: 2020.09.01.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.