Tantárgyelismerés

A más intézményben, más karon vagy más szakon teljesített tárgyak esetében a hallgatónak minden tárgyra vonatkozóan fel kell keresnie az adott tárgyat oktató tanárt, bemutatni neki az elvégzett tárgy tárgyleírását, aki (amennyiben a tárgy megfeleltethető az itt oktatott tárgynak) ennek elfogadását aláírásával igazolja. Miután minden elismertetni kívánt tárgyat aláírtak az oktatók, a nyomtatványt a tanszéki KAB felelőssel, majd a KAB elnökkel kell aláíratni.
Tagozatváltás esetén (nappaliról levelezőre vagy levelezőről nappalira) a tanszéki KAB felelősök írják alá az adott tanszékhez tartozó tárgyakat, majd a KAB elnök fogadja el.

KAB felelősök:

  • gépészmérnöki alapszakon, épületgépészeti specializáción: Dr. Csáky Imre (302. iroda)
  • gépészmérnöki alapszakon, üzemeltető-karbantartó vagy gépjárműtechnikai specializáción: Dr. Hajdu Sándor (307. iroda)
  • Műszaki Alaptárgyi Tanszék: Dr. Kocsis Imre (fsz. 2.)
  • Műszaki Menedzsment és Vállalkozási Tanszék: Mikula Gyula (203/f.)
  • Villamosmérnöki és Mechatronikai Tanszék: Dr. Husi Géza (120.)
  • Környezet- és Vegyészmérnöki Tanszék: Gulyás Lajos (309.)

KAB elnök: Dr. Juhász György (306. iroda)

Csak az a tárgy elismerhető, amely mellett a tantárgyelismerési nyomtatványon az „A tanszék tölti ki” részen érdemjegy és oktatói aláírás is van! Ahol bármelyik hiányzik, az automatikusan nem kerül értékelésre. Kérjük, a kérelem leadásánál erre figyeljenek oda! A tárgyelismerési kérelmeket a KTB (Kari Tanulmányi Bizottság) bírálja el, a döntésről a Tanulmányi Osztály kiértesíti a hallgatót.
Az elismert tárgyakat NEM célszerű felvenni, mert egyrészt foglalják a helyet azok elől, akik ténylegesen jelentkeznének az adott kurzusra, másrészt az oktató nem látja a beírt felmentést, így a félév végén meg fogja tagadni az aláírást és a jegyet. Az ebből adódó nem teljesített kreditekért és a kreditenként 1500Ft-os különeljárási díj miatt nem vállal felelősséget a Tanulmányi Osztály!

Az alábbi táblázat azt mutatja meg, hogy a gépészmérnöki alapszak üzemeltető-karbantartó és gépjárműtechnikai specializációjának tantervében szereplő tárgyakkal kapcsolatban melyik oktatót kereshetik.

Frissítés dátuma: 2019.01.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.