Tanszékünk története

A Gépészmérnöki Tanszék jogelődje a Műszaki Kar egyik első tanszéke volt, melyet 1965-ben alapítottak. Az 1982-ben átszerveződött Építésgépesítési Intézeten belül a korábbi Mechanika és Gépelemek, valamint a Technológia Tanszék Technológia csoportjából szerveződött újra Általános Géptan Tanszék néven. 2004-ben a Gépészeti Intézet megszűnt, így az addigi Általános Géptan Tanszék, az Építőgépszerkezettan Tanszék, valamint a Gépészeti és Villamossági Tanszék jogutódjaként Gépészmérnöki Tanszék néven működött tovább.

A Tanszéknek jelenleg 20 munkatársa van. Oktatói munkakörben dolgozik 15 fő, tanszéki mérnökként 3 fő, ügyvivő-szakértőként 2 fő. A 15 oktató közül 10 rendelkezik tudományos fokozattal és a tanszéken jelenleg 1 fő végzi PhD tanulmányait.

Frissítés dátuma: 2020.11.20.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.