Műszaki Mechanika Laboratórium

Laboratórium vezető: Andráskó Sándor, mesteroktató


Statika oktatást segítő demonstrációs eszközök: Erők egyensúlya oktatórendszer; Súrlódás vizsgálata oktatórendszer; Kéttámaszú tartó vizsgálata oktatórendszer.Szilárdságtan oktatást segítő demonstrációs eszközök: Rugalmas szál vizsgálata oktatórendszer; Nyúlásmérés oktatórendszer; Membránfeszültség vizsgálata oktatórendszer; Feszültségállapot vizsgálat oktatórendszer; Rudak kihajlásvizsgálata oktatórendszer. Mozgástan és rezgéstan oktatást segítő demonstrációs eszközök: Forgó test inercia oktatórendszer; Centrifugális erő oktatórendszer; Szabad és gerjesztett rezgés oktatórendszer.

Az eszközökre alapozott kutatások:

  • Az eszközök oktatást segítő demonstrációs eszközök, amelyek a mechanikai (statika, szilárdságtan, mozgástan és rezgéstan) jelenségek szemléltetésére és egyszerű mechanikaivizsgálatok elvégzésére alkalmas.

Laboratóriumban oktatott tárgyak:

  • Statika
  • Szilárdságtan
  • Mozgástan és rezgéstan
  • Statika és szilárdságtan
  • Alkalmazott szilárdságtan
  • Gépek kinematikája és dinamikája

Műszaki Mechanika Laboratórium

Frissítés dátuma: 2022.01.06.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.