Mi alapján foglalkoztat majd a cég? Szerződést kötnek velem?

A partnerszervezetek hallgatói munkaszerződést kötnek a kiválasztott hallgatóval, akinek így kettős jogviszonya lesz: egyrészt az egyetemen hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, másrészt hallgatói munkaszerződése által a képzésben részt vevő partnerrel kerül szerződéses jogviszonyba.

A duális partnerszervezet a képzés teljes idejére köteles díjazásban részesíteni a hallgatót (tehát mind az intézményi, mind pedig a gyakorlati periódusok alatt). A díj mértéke a jogszabály szerint legalább a kötelező legkisebb munkabér – minimálbér – 65 százaléka. A partnerrel kötött munkaszerződés a duális formában folytatott teljes képzési időre szól. A diploma megszerzése és a szerződés lejárta után a hallgatónak nem kötelező a partnerszervezetnél maradnia. Amennyiben az adott partner foglalkoztatni szeretné a frissdiplomás fiatalt, akkor a munkaszerződést egy új megállapodás alapján új alapokra kell helyezniük.

Frissítés dátuma: 2019.01.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.