Már korábban megkezdtem a duális képzést, azonban most szeretnék másik céghez menni. Megtehetem?

Erre is van lehetőség, ám először érdemes egyeztetni a partnerszervezettel, hiszen elképzelhető, hogy közösen – vagy akár az egyetem bevonásával – sikerül olyan megoldást találni, amely révén a hallgató a jövőben is ugyanott folytathatja a gyakorlati képzést.

Ha erre valamilyen okból nincs lehetőség, akkor a duális hallgató csak olyan partnerszervezethez mehet, amely a főiskolával/egyetemmel az adott képzésre együttműködési megállapodást kötött, továbbá a megállapodás értelmében még lehetősége van a hallgató fogadására. Ebben a kérdésben érdemes az egyetem segítségét kérni.

Amennyiben a hallgatónak sikerült új szakmai gyakorlóhelyet találnia, akkor a korábbi partnerszervezettel kötött munkaszerződést meg kell szüntetnie. Ennek körülményeit jogszabály rögzíti.

Frissítés dátuma: 2019.01.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.