Kompozit-, műanyag- és gumitermékek mintagyártása és vizsgálata

Ipari igényeken alapuló alapanyag-fejlesztés, anyagmodell-illesztés, technológiai paraméterek hatásának vizsgálata, képessé válás a roncsolásos és roncsolásmentes vizsgálatok széleskörének elvégzésére, félüzemi technológia létrehozása.

A régióban számos vállalat foglalkozik polimerfeldolgozással, a kutatócsoport pedig jelentős eredményeket ért el kompozit-, műanyag- és gumi termékek vizsgálata és optimalizálása területén hazai és nemzetközi együttműködésben. A rendelkezésre álló és a közeljövőben beszerezni kívánt eszközpark segítségével célunk vállalati igényeken alapuló alapanyag fejlesztés, anyagmodell illesztés, technológiai paraméterek hatásának vizsgálata, széleskörű roncsolásos és roncsolásmentes vizsgálatok elvégzése, valamint félüzemi technológia létrehozása. A kutatás támogatja a sikeresen működő Polimertechnológiai szakmérnök szakirányú továbbképzést is. A helyi vállalatokkal már meglévő együttműködések (Diehl Aviation Kft., Vitesco Technologies Kft., Plastic Form Kft., Pipelife Hungária Kft.) elmélyítése is további cél, valamint új szakmai kapcsolatok kialakítása.
 

Frissítés dátuma: 2021.09.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.