Ki lehet lépni a duális képzésből?

Abban az esetben, ha a hallgató úgy érzi, hogy a munka és a tanulás együttesen túl nagy terhet jelent, akkor először érdemes egyeztetni az oktatókkal, valamint a mentorával. Hallgatóként célszerű megfontolni az egyéni tanrend kérelmezését is. A duális képzés szereplőinek közös érdekük, hogy a fiatal minél eredményesebben sajátítsa el a tananyagot, ezáltal minél jobb szakemberré váljon. Így elképzelhető, hogy közösen sikerül megtalálni azt a megoldást, amellyel enyhíthetők a hallgató terhei.

Amennyiben a hallgató mindenképpen ki akar lépni a duális képzésből, akkor a partnerszervezettel kötött határozott idejű hallgatói munkaszerződését fel kell mondania, ennek körülményeit jogszabály rögzíti. A részletekről a duális partner HR-munkatársával szükséges egyeztetni. A hallgatói munkaszerződés megszüntetéséről a hallgató köteles tájékoztatni a felsőoktatási intézményt. Ezt követően hagyományos képzési formában folytathatja felsőfokú tanulmányait.

Frissítés dátuma: 2019.01.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.