Dobogós a DE MK Motorsport csapata

2020, szeptember 23 - 15:41
A tavalyi nehézségekkel tűzdelt bemutatkozás után ősszel sikerrel tért vissza, és dobogós helyen zárta legutóbbi versenyét a Debreceni Egyetem Műszaki Karának Motorsport csapata a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) által hirdetett Országos Szlalom Bajnokságban.

A járványhelyzet miatt nehezen indult a szezon a hazai autósportban, a Műszaki Kar csapatánk dolgát tovább nehezítette, hogy a Debreceni Egyetem tavasszal rákényszerült a távoktatás bevezetésére. Csak májusban kezdődhetett meg a felkészülés az idei első, június elején rendezett versenyre, így végül két hetes megfeszített munkával sikerült rajthoz állni június 6-án a kiskunlacházi futamon. Ezt követte június 21-én a kunmadarasi verseny, amelyen szintén helyt állt a csapat.

Az első két versenyt széria kategóriában futották, majd a versenyképesség növelése érdekében a következőn már túra (T2) kategóriában is rajthoz álltak. Így volt ez augusztus 30-án és szeptember 19-én is a Kakucsringen, ahol már több autóval és pilótával indulhatott az egyetemi csapat.

A szeptemberi versenyen aztán megtört a jég. A pilóták (Jéger Márton, Király Zsolt, Géresi Zoltán Gergő) a pálya minden centiméterét kihasználtak annak érdekében, hogy a legjobb időt fussák. Végül szoros küzdelemben Jéger Márton jóvoltából sikerült felérni a dobogóra S1 kategóriában, Király Zsolt és Géresi Zoltán Gergő pedig kiválóan helyt állt a T2 kategóriában.

- Két autóval és három pilótával indultunk, a rutinos csapattagok mellett több újonccal kiegészülve, és az elmúlt két szezonban elért eredményeink bebizonyították, hogy sikeresek vagyunk a közös munkában – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Géresi Zoltán Gergő.

- Végül Jéger Márton egy dobogós hellyel megszerezte második kupánkat egy remek teljesítménnyel párosítva. Király Zsolt pedig önmagához képest 5 másodperccel javított az előző, kakucsringi verseny óta, ami hatalmas siker. Felejthetetlen élmény a díjátadó, hiszen ez a leghitelesebb visszajelzés a teljesítményünkről, a befektetett munkáról, és bizonyítéka annak, hogy egy csapat vagyunk – hangsúlyozta Géresi Zoltán Gergő.

A szezonzáró októberi futamon egy sikeres, eredményes csapattal állhat rajthoz a Debreceni Egyetem Műszaki Karának motorsport teamje, akik – bár még véget sem ért az évad – már új ötletekkel, tervekkel, műszaki megoldásokkal készülnek a jövő évi futamokra.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.