Generatív tervezésen és gépi tanuláson alapuló gépészeti modellezés és szimuláció

Gépi tanuláson és generatív tervezésen alapuló mérnöki optimalizációs eljárások kidolgozása és jármű-, gép- és műanyagipari alkalmazása, valamint a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság technológiák beillesztése a gépészeti termék- és folyamattervezés folyamatába.

Műszaki termékek teljes életciklusának digitális úton történő kezelése a kutatások középpontjában áll. Végeselemes alapú szimulációs problémákkal a kutatócsoport jelentős eredményeket ért el. A kutatás célja gépi tanuláson és generatív tervezésen alapuló mérnöki optimalizációs eljárások kidolgozása és jármű-, gép- és műanyagipari alkalmazása (hagyományos és additív gyártástechnológia), valamint a VR (Virtual Reality) és az AR (Augmented Reality) technológia beillesztése a gépészeti termék- és folyamattervezés folyamatába. A témában meglévő ipari kapcsolatok (Robert Bosch Automotive Steering Kft., Diehl Aviation Kft.). A kutatás támogatja a Gépészeti szimulációs szakmérnök szakirányú továbbképzést.
 

 

 

Frissítés dátuma: 2021.09.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.