Duális partnerség

A duális képzési formában való tanulás lehetőségének megteremtése a Magyar Kormány által is szorgalmazott és támogatott folyamat, a sikeres megvalósítás a vállalatok és a leendő munkavállalók közös érdeke. A duális képzés által a vállalatok olyan fiatal szakembereket kapnak, akik nem szorulnak hosszas továbbképzésre, tisztában vannak a vállalatok működésével, a mérnöki feladatokkal, képesek csapatban dolgozni, gyakorlatuk van műszaki projektek megvalósításában. A fiatal mérnökök pedig a végzés pillanatában gyakorlattal rendelkező szakembereknek számítanak, ezzel jobb pozícióba kerülnek a munkaerő-piacon, magasabb szintű, nagyobb presztízsű állást kaphatnak már első munkahelyként is.

Mit jelent az, hogy duális képzés?

  • A teljes képzési idő alatt alapképzésben 7 félév, mesterképzésben 4 félév, melyben párhuzamosan folyik az elméleti és a gyakorlati képzés, az év elméleti és gyakorlati hetekre van osztva.
  • A gyakorlati képzést a Debreceni Egyetem Műszaki Kar partnervállalatai (alapképzésmesterképzés) biztosítják, melyek a régió legkiemelkedőbb ipari vállalatai közé tartoznak.
  • A hallgatók a tanulmányok ideje alatt hallgatói munkavállalói státuszban vannak és fizetést kapnak.

A képzést a hagyományosnál lényegesen hosszabb vállalati gyakorlat, valamint a szervezetek és a Hallgatók közötti sokkal szorosabb kapcsolat jellemzi.

A gépészmérnöki alapszakon 2023 szeptemberétől az alábbi specializációkon lehet duális formában tanulni:

A minden félévben induló gépészmérnöki mesterszakon termeléstámogató specializáción folyik duális formában a képzés.

Tudjon meg többet a duális képzési formáról, a jogszabályi hátteréről és csatlakozzon a gépészmérnöki duális partnerszervezetek köréhez!

Kapcsolat: Dr. Mankovits Tamás ( ) és Kalmárné Sitku Szandra (

Frissítés dátuma: 2023.02.14.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.