Duális képzés a gépészmérnöki mesterszakon

2018. februárjától a gépészmérnöki alapszak mellett a gépészmérnöki mesterszak is elérhető jelentkezőink számára duális képzési formában.

A képzés duális jellege abból adódik, hogy a gyakorlati oktatás a Debreceni Egyetem Műszaki Karán kívül – a képzési idő felében – Partnervállalatainknál történik. A duális hallgató a szorgalmi időszakot a „hagyományos” nappali munkarendű hallgatóval együtt végzi a felsőoktatási intézménynél (intézményi szakasz). Ezt követően (december-január és május-július hónapokban, illetve augusztus egy részében, tehát a vizsgaidőszak és a tanulmányi szünidő alatt) vesz részt a vállalati oktatáson és gyakorlaton. A hallgatók a tanulmányok ideje alatt hallgatói munkavállalói státuszban vannak, és fizetést kapnak.

A Gépészmérnöki Tanszéken Dr. Mankovits Tamás és Huri Dávid ( ) tud tájékoztatást adni a duális mesterképzés részleteivel kapcsolatban.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar duális partnerei a gépészmérnöki mesterszakon:

A Műszaki Kar duális képzésében együttműködő ipari partnerek a régió legkiválóbb vállalati közé tartoznak, így a náluk megszerzett gyakorlati tapasztalat jelentős versenyelőnyt jelent a duális rendszerben végzettek számára. 

További hasznos információkról itt tudsz olvasni: Oktatási hivatal- Duális képzés- Hasznos információk
A duális diplomával kapcsolatos kérdésekre itt találod a választ: Duális diploma- kérdések és válaszok

Ha mégsem találnál meg minden választ a kérdéseidre, keress minket bizalommal!

Frissítés dátuma: 2021.08.26.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.