Diehl Aviation Hungary Kft.

A Diehl Aircabin Hungary Kft. a németországi Laupheim-ban székhellyel rendelkező Diehl Aircabin GmbH. 100%-os leányvállalata és anyacégén keresztül a Diehl Aerosystems konszernrész tagja.

A Diehl Aerosystems – a Diehl-csoport öt részkonszernjének egyikeként – egy több iparágban érdekelt és világszerte kb. 14.000 dolgozót foglalkoztató német családi vállalkozáshoz tartozik. A Diehl-csoporton belül, a Diehl Aerosystems konszernrész tevékenységi körében – annak vállalati egységei: a Diehl Aerospace, a Diehl Aircabin, a Diehl Comfort Modules és a Diehl Service Modules által végzett feladatoknak köszönhetően a repülőgép-gyártáshoz (ezen belül is főként az Airbus A320 típusú Single Aisle, az A330/340 típusú Long Range, valamint a világ legnagyobb utasszállítójaként számon tartott A380 típusú, illetve a Boeing 747-8i típusú repülőgépekhez) kapcsolódó valamennyi tevékenység megtalálható, a feladatok megfelelő  minőségű ellátását a cég rendelkezésére álló légiközlekedési szakemberek széles körű és hozzáértő hálózata biztosítja.

A magyarországi cég története 2011. februárjában kezdődött, amikor a német anyavállalat növekedési üteme szükségessé tette egy új termelőüzem telepítését, ahová a meglévő Single Aisle és Long Range repülőgépalkatrész-gyártás egy részét áthelyezhetnék. Miután világszerte több telephelyet is megvizsgáltak, Magyarországra, azon belül is Nyírbátorra esett a választás.

Ezek után tehát 2011. február 9-én megalapították a Diehl Aircabin Hungary Kft-t. A tényleges termelési tevékenység megkezdéséig az első fél évben megteremtették a termelés feltételeit, átalakították a termelőcsarnokot, letelepítették a szükséges infrastruktúrát, ill. – a német anyavállalattal együttműködve – folyt a termelési területre felvett kollégák képzése Laupheim-ban, ahol lehetőségük volt – a német kollégák 20-25 éves tapasztalatára alapozva – megtanulni a repülőgép-gyártásban használt sajátos techológia részleteit, folyamatait.

A termelés 2011. decemberi megindulását követő két éven belül figyelemreméltó fejlődés ment végbe, amely jól megmutatkozik a dolgozók létszám növekedésében és a termelési volumenben is. 2011. év végén még 27 munkatársa volt a nyírbátori Diehl Aircabin Hungary Kft-nek, egy évvel később már 134, jelenleg pedig már több, mint 500 fő dolgozik a vállalatnál. A Nyírbátorban lévő telephely jelenleg 3.300 m2 termelési területe egy régóta tervezett további fejlesztés következő lépéseként 2015-ben további 5.400 m2-rel növekedett, a munkavállalói létszám pedig kb. 550-600 főre emelkedik majd.

Repülj velünk a biztos jövő felé!

Információ a vállalattal és a duális gépészmérnöki mesterképzéssel kapcsolatban

Vállalat székhelye

4300 Nyírbátor, Ipari Park utca 9.

Szakmai gyakorlóhely helyszíne

4300 Nyírbátor, Ipari Park utca 9.

Szakmai gyakorlóhely részlege

Gyártáselőkészítés, Minőségügy

Vállalati honlap

www.diehl.com

Kapcsolattartó neve és beosztása

Nedesovszki Orsolya, HR asszisztens

Kapcsolattartó telefonszáma

+3642511239

Kapcsolattartó e-mail címe

Választható specializáció

termeléstámogató

Jelentkezés módja a vállalathoz

Elektronikusan beküldendő anyagok: fényképes önéletrajz; motivációs levél; 
egyetemi tanulmányok lezárt féléveinek másolata;·egyéb bizonyítványok másolata (pl. nyelvvizsga).

E-mail cím

Jelentkezési határidő

2020. szeptember 15.

Frissítés dátuma: 2020.06.29.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.