Cellás szerkezetű anyagok fejlesztése, gyártása és vizsgálata jármű-, nukleáris- és orvosipari alkalmazásokra

Cellás szerkezetű anyagok fejlesztése a jármű-, nukleáris- és egészségipar igényei alapján, alkatrészek gyártása hagyományos és 3D nyomtatási technológiákkal.

A termékek súlycsökkentése állandó célja a műszaki termékeket gyártó vállalatoknak. Cellás szerkezetű anyagokkal ez a cél megvalósítható úgy, hogy a termékek mechanikai tulajdonságai megfeleljenek az elvárt követelményeknek. A többéves tapasztalatra alapozva (zártcellás fémhabok, cellás szerkezetű implantátumok fejlesztése) a kutatás célja a műszaki igényeket maradéktalanul kielégítő cellás szerkezetek tervezése, a geometriai modellépítés kérdéseinek tisztázása, valamint fémalapú (alumínium, titán) cellás szerkezetek hagyományos és 3D nyomtatási technológiákkal történő gyártása és vizsgálata. A kutatás eredményei közvetlenül alkalmazhatók a jármű-, nukleáris- és egészségiparban.

 

Frissítés dátuma: 2021.09.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.